Menu

SIK går i studiet

image
Bjarne Schnohr
25. marts 2016 kl. 18:44
2002 amatør indspilning erstattes med proffesionel 2016 lyd

Vi skal 14 år tilbage i historie bøgerne til 2002 hvor Søren Mandrup studerede jura i Århus og havde en del venner på musikkonservatoriet. På det tidspunkt spillede Søren lidt fodbold i Skovbakken, men besluttede sig for at skifte tilbage til Stensballe IK og kom med i Jyllandsserie truppen.

I marts skulle holdet på trænings weekend i Balle og om aftenen var der DAD koncert i parkhallen. Søren fik en ide om at lave en slagsang som skulle præsenteres på træningslejren og skrev sangen på en nattevagt på Bygholm Parkhotel (som det hed dengang) hvor Søren arbejdede som natportier. Senere indspillede Søren og hans kammerat Rasmus Lyngbye sangen i hans lejlighed i Århus. Søren spillede selv rytme guitar og solo og indsang lead vokalen og kor. Rasmus spillede bas og resten af musikken blev lavet elektronisk.

Til det store kor hvor der skriges Balle blev der inviteret en del af deres fælles venner som under indtagelse af en del del øl råbte med på Balle! Balle!. Sangen blev færdig mixet og præsenteret på træningslejren. Schulles far, Kasper, hjalp med at trykke 100 cd'er som blev solgt for 10 kr. stykket og især gutterne i blå vogn var begejstrede :) Søren Mandrup har siden spillet sangen live til et par senior afslutninger og ved adskillige fodboldfester.

Nu siger året 2016 og ved en tilfældighed kom Søren og seniorformand Bjarne Schnohr til at snakke om sangen og blev enige om at det kunne være sjovt og mega fedt at genindspille sangen med hele pivtøjet lige fra prof studie/lyd, SIK band, kor med nutidens spillere og video indspilning som et rent SIK projekt.

Fra en kort samtale mellem at 2 personer som syntes dette kunne være fedt til at det rent faktisk også skulle kunne lykkes var der et stykke vej og mange ting skulle falde på plads, og som hele klubben kunne få glæde af, selvom selve projektet køre på senior niveau.

Men det viste sig at det blev modtaget med stor glæde og gejst fra alle sider af og nu køre hele showet.

Første step var en aftale med det legendariske Jailhouse studie og den ligeså legendariske producer Tommy Hansen. Tommy var i sine yngre år tangentspilller i bandet "Den gamle mand og havet" som sidenhen er blevet lidt af et kultband. Tommy grundlagde Jailhouse studiet tilbage i 1989 og som siden har lavet et hav af pladeindspilning med bl.a. Sparkplug, Helloween, Skagarack og ikke mindst Pretty Maids første 2 skiver, bl.a. Red, hot and heavy albummet som blev indspillet med Tommy som producer. Udover pladeindspilninger, som over årene jo med tidens udvikling også har ændret sig en del, gør studiet en del i at indspille selskabssange eks. til polterabend o.lign. i studiet.

Producer Tommy Hansen

Næste step var at få samlet et band. Og det lykkes næsten at få et komplet band af musikkere der til dagligt har sin gang i klubben. Sangskriver, Søren Mandrup som også tager sig af vokalen og guitarspillet er stadig aktiv på klubbens stærke oldboys hold, lige som han aldrig siger nej til at hjælpe på klubbens seniorhold når det er nødvendigt.

SIK U11 drenge træner Robin Bjørnskov tager sig af bassen, SIK U9/10 drenge træner Michael Bøgballe tager sig af trommerne. Sidste mand er Christoffer Sahil som ikke har haft sin gang inden for fodbolden, men vi kom frem til at den dygtige keyboard spiller godt kunne komme med da hans svigerforældre bor i Stensballe :)

Balle Bandet Michael Bøgballe, Robin Bjørnskov, Christoffer Sahil og Søren Mandrup.

Onsdag d. 23.3 tog bandet i studiet for at indspillet musikken og efter 6 timers hårdt arbejde fik Robin, Michael og Christoffer fri og så kunne Søren fortsætte alene for at få vokalen i hus så den kræsne producer var tilfreds.

Herefter fortsætter Tommy med at finpudse hele lyden så de bedste indspilning bliver samlet og både Søren og Tommy vil arbejde med detaljerne indtil det store kor af SIK spillere fra herresenior, damesenior og oldboys afdelingerne (Ca. 40 m/k'er) bliver samlet lørdag d. 2.4 for at færdiggøre indspilningen. Om aften holder senior/oldboys en "Godt igang fest" og vi håber på at det lykkes at få Søren og måske hele bandet til at fyre sangen af live.

Hele projektet bliver løbende filmet som så skal ende med en video til sangen. Vi håber på officiel præsentation af sang og video kan ske mellem medio april til slut april.

Håbet er at det bliver hele klubbens slagsang og kommer ud til alle klubbens trin som kan bruge sangen til alt muligt, måske endda lave sin egen lille video omkring deres trin, bruge den som kamp, opvarmningssang eller en helt anden god idé.

Udover bandet, ledere, spillere, producer og Jailhouse studie er projetet kommet i hus med støtte fra Stanley & Co. som også sponserer udskiftningsboksene både på opvisningbanen og de nye på kunstgræsbanen. Kim Tindbæk udtaler med stor glæde over at være med til at støtte projektet, som i høj grad er socialt relateret.

Tak til jer alle og god sæson! :) 

 

Balle! Balle! – Stensballe’s slagsang

 

Nu må i heller passe på

her kom de blå fra SIK

når fløjten den lyder er vi på

vi er de blå fra SIK

og der er ingenting at gøre

vi vil vinde vi vil fører

for Balle! Balle!

lad bolden ind i målet knalde

Balle! og Balle!

for vi gi’r aldrig op

 

På banen der kæmper alle mand

for det der skal til - 3 point

musikken er klar i hver en kamp

fighter for Balle i røg og damp

og der er ingenting at gøre

vi vil vinde vi vil fører

for Balle! og Balle!

lad bolden ind i målet knalde

Balle! og Balle!

for vi gi’r aldrig op

 

Balle! Balle! (Kor)

Balle! Balle! (kor)

Balle! Balle! (kor)

lad bolden ind i målet knalde

Balle! og Balle! (kor)

vi gi’r aldrig op

Balle! Balle! (kor)

lad bolden ind i målet knalde

Balle! og Balle! (kor)

vi gi’r aldrig op