Menu

Nedturen skal vendes til optur!

image Tommy Poulsen

Af Tommy Poulsen. tp@hsfo.dk

Torsdag 13. december 2012 Folkebladet

Stensballe IK satser på nye tider med ny træner og ny formand

Tre nedrykninger på bare halvandet år har sendt en af Horsens’ store seriefodboldklubber, Stensballe IK, fra jyllandsserien ned i serie 3.

Det er 18 år siden, Stensballe sidst spillede i serie 3. Det har fået nogle af klubbens egne til at smøge ærmerne op.  

Nu skal nedturen stoppes, og bøtten skal vendes, siger Bjarne Schnohr. Den 46-årige tidligere jyllandsserie spiller i Hornsyld har sagt ja til at overtage posten som seniorformand efter Geert Krogsgaard, der er flyttet til Aarhus. Schnohr bliver først valgt den 9. januar, men han er allerede i fuld gang med arbejdet.

Det kontante udbytte er ansættelsen af Lars Alrø som ny cheftræner.

Stensballe IK fyrede i starten af efteråret den tidligere Odder-spiller Sonny Laursen som træner. Resten af efteråret var det spillerne selv, der styrede træningen, men det kunne være endt med klubbens fjerde nedrykning i træk. Kun et mule hår skilte SIK fra nedrykning til serie 4.

- Nu handler det om, at spillerne støtter op om projektet. Sker det, skal jeg nok gøre mit til, at vi bliver tophold og rykker op i serie 2 igen, siger Lars Alrø.

Munter aften

35 spillere var samlet til et orienteringsmøde med Champions League og SIK’s sportslige forvandling på dagsordenen. Claus Holm, der er ny aktivitetsleder hos seniorerne, sørgede for, at det blev en munter aften.

Her blev spillerne præsenteret for den kun 22-årige Steffen Pedersen som assistenttræner, Ole Nielsen som træner for andet holdet og Michael Strøm som træner for tredjeholdet. Både andet- og tredjeholdet rykkede ned i efterårssæsonen.

 

- Nu er man enige om, at man ikke kan komme længere ned.  Alle spillere fra sidste sæson har sagt ja til at spille videre, og vi har brug for, at de rutinerede tager en tørn mere, mens vi udvikler de unge spillere, siger Bjarne Schnohr.

- Målet er, at vi skal være selvforsynende med spillere til førsteholdet, og vi skal have et førstehold, som vore ungdomsspillere ser frem til at spille på, når de rykker op som seniorer. Vi har mere end 500 ungdomsspillere, og vi har mesterrækkehold i både U15 og U17.

Stensballe har tidligere været i jyllandsserien i et par perioder. Vi spillede i jyllandsserien i foråret 2011, så det er gået hurtigt den forkerte vej. Vi tror på, at det kan gå lige så hurtigt den anden vej, siger Bjarne Schnohr.

Stensballe spiller i serie 3, serie 5 og serie 6.

Den nye cheftræner Lars Alrø er en rutineret træner, der kender de fleste af byens fodboldspillere fra sin tid som ungdomstræner i AC Horsens.

- Jeg kender Simon Schulz, Janus Mouritsen og Steven Rasmussen, men har aldrig set brødrene Henrik og Thomas Kvist spille, selv om de har været på førsteholdet i SIK i en meget lang årrække, erkender Lars Alrø.

- Vi får brug for de gamle til at rette skuden op, og jeg håber på tilgang, men jeg går ikke ud og fisker spillere, siger træneren, der fandt landsholdsspilleren Simon Kjær som en meget ung spiller i Lund IF.

- Det er ikke mange år siden, FC Horsens og Stensballe var de stærkeste serieklubber i Horsens. Nu har Hatting/Torsted overtaget den position, og det er fordi der er lavet fejl i de andre klubber, siger Bjarne Schnohr.

Starten

Lørdag den 26. januar starter træningen i SIK, men det er kun et startskud. Der kommer til at ske en masse i SIK, forsikrer den nye seniorformand. Vi forventer at få en kunstgræsbane, og vi arbejder med planer om nye omklædningsforhold og en ny multisal.

Der kommer til at ske noget på alle fronter i SIK, ikke kun sportsligt. SIK er en flerstrenget forening, der også har gymnastik, badminton, bueskydning og håndbold på programmet.